Inrichting

Met de Strider gaan wij op stap: weekenden, mid-weken, weken of maanden. Tijdens de reis is Strider ons vervoer en onze woning. Niet van alle gemakken zoals “thuis”, maar voor the-time-being voldoende comfortabel.

De keuze voor de Strider was een zoektocht: Eric moest rechtop kunnen staan, niet alleen in de kajuit, ook in de slaapkajuit als in de badkamer. In de winter moest de temperatuur binnen aangenaam zijn. De kuip moest een afdak hebben, want dagen in de volle zon is niets voor ons. Sturen moest binnen èn buiten mogelijk zijn, de buitenstuurstand hebben wij extra laten plaatsen. Voor Lady was de kuip ook haar slaapplek daarom is de kuip volledig afsluitbaar en te verduisteren.

Daarnaast moest de boot er ook stoer uit zien. Niet te hoog vanwege de bruggen in de stad en niet te diepliggend om zoveel mogelijk vaarwater te kunnen pakken.
De meevaarstoel is ook een heel belangrijke plek voor ons. Samen vooruit kijken, de koers beleven is vast onderdeel van elke reis. Wanneer wij buiten sturen kijken wij ook altijd samen in de vaarrichting en om ons heen.

De keuken is van alle gemakken voorzien: koelkast, 4-pits gaskomfoor, combimagneton, aanrecht. Nu met de nieuwe koelkast kunnen wij extra veel spullen koel wegzetten. Zaken die maar een beetje koel hoeven te zijn zetten wij in het ruim onder de kuip.
Ook belangrijk vonden wij dat het toilet en de douche in separate ruimtes zaten.

plattegrond van de Strider
plattegrond van de Strider

Wij gaan nu het 6e vaarseizoen in. Al varende zijn wij bewuster van onze wensen aan de Strider. Dit voorjaar hebben wij zonnepanelen laten plaatsen op het dak van de kuiptent. Zo blijft het dak van de kajuit vrij voor bijboot en snelle opslag van de vouwfietsjes die normaal gesproken in de kuipruimte liggen. In de praktijk blijkt ook  dat wij onze dinette niet vaak ombouwen tot een tweepersoons logeerbed. Bovendien hebben wij een vorstelijk ruime kuip die volledig verduisterd kan worden als potentiele logeerkamer! Daarom zullen wij eind 2016 de dinette vervangen door een aangename bank met goede zithoogte en prettige salon-/eettafel.

Plattegrond van de Strider
Plattegrond van de Strider
De Strider voor de kust van Oostende
De Strider voor de kust van Oostende

Stappen met de Strider