Naam en identificatie

NAAM

naam
Strider heette oorspronkelijk Pandion. Ja, het is niet gebruikelijk om bij een schip de naam te veranderen. Volgens de legendes zijn vele schepen waarvan de naam veranderd werd, nimmer wedergekeerd… Maar er varen al zoveel Pandion’s in Nederland alleen al!

Een nieuwe eigenaar verandert de naam van een schip, wanneer de oude naam niet zoveel voor hem / haar betekent. Zolang je het schip maar opnieuw doopt nadat je de naam hebt veranderd, is er niets aan de hand (zegt het bijgeloof). Goede reden voor een feestje!
De familie Ravestein heeft daarop zitten peinzen wat een passende naam zou zijn. Deze naam moet na één keer lezen blijven hangen, goed uit te spreken zijn en voor ons weer terug te herkennen zijn wanneer men ons oproept. Ook in het internationale radioverkeer.
Wij zijn alle 4 “Lord of the Ring”-fans, dus was het logisch namen uit deze boeken nader te bekijken. Echter, dwergen en varen gaan niet samen en elfen vonden wij te zweverig. De officiële namen van de mensen van de reisgenoten, als Aragorn, zijn internationaal niet zo goed uit te spreken.

Aragorn is een Doler.  Dolen betekent dwalen, rondzwerven, zwalken, zwerven. En hoewel wij van plan waren door Europa te gaan zwerven, klinkt dwalen of zwalken wel heel doelloos. Zijn bijnaam is Stapper en dat geeft al direct meer richting. in het oorspronkelijke Engels heeft J.R.R. Tolkien Schaatsenrijdertje Aragorn Strider genoemd, dit betekent schrijden, voortstappen en wordt ook gebruikt voor (water)strider, in het Nederlands de schaatsenrijder. Dit insect blijft altijd boven water en is dat niet heerlijk voor een boot!

IDENTIFICATIE

Naast de bootnaam heeft de Strider ook een callsign, MMSI- en ATIS-nummer en een mailadres.

Het callsign is een uniek nummer dat het schip identificeert bij officiële radiocontacten. Om dit te verkrijgen moet je een marifoonexamen doen waarmee je het basiscertificaat Marifonie krijgt. Daarmee kun je het callsign aanvragen voor een specifieke zendinstallatie. Eric en Annelies hebben allebei marifoon examen gedaan. Het callsign voor de Strider is PB8620.

Het callsign wordt voor de Nederlandse binnenvaart vertaald in een ATIS-code (Automatic Transmitter Identification System). Wanneer de ATIS-code van het schip in de marifoon is ingebouwd kan de zender in het radioverkeer automatisch worden geïdentificeerd door officiële instanties. Bij een ontvanger die uitgerust is met een decoder, verschijnt de roepnaam van de zender op een display.

Op volle zee wordt nautische zendapparatuur (zowel marifoon als reddingsbakens) geïdentificeerd met behulp van het MMSI-nummer (Maritime Mobile Service Indentity). Hiermee kun je andere zeeschepen digitaal aanroepen. Dit nummer wordt je toegewezen wanneer je het Marcom-B-examen hebt gehaald. Eric en Arjen hebben dit beide gedaan. Ons MMSI-nummer is 244710487.

De Strider is uitgerust met een AIS-transponder (Automatic Identification System). Hiermee wordt niet alleen het MMSI-signaal met regelmatige tussenpozen verzonden, maar ook gegevens als positie, snelheid, lengte schip e.d. In Nederland zijn beroepsschepen hiermee uitgerust en schepen langer dan 20 meter. Handig om te kijken hoeveel scheepvaart er is en te weten dat de andere schepen jou ook zien

smile Ten slotte heeft Strider ook een mailadres: strider@ravestein.org. De daadwerkelijke communicatie wordt gedaan door Eric en Annelies

Stappen met de Strider